Rikstone C6/H6

Rikstone  amplifiers


Rikstone C6/H6 *


Nämä ovat ns. Single Ended vahvistimia ja koostuvat yleensä yhdestä esiasteputkesta ja yhdestä pääteputkesta. Yleisin konstruktio on, että esiasteessa käytetään 12AX7 ja pääteasteessa EL84:sta.


Useimmiten peruskytkentänä on käytetty mm. suomalaisen Cream Soundin, Bad Catin, Gibson Skylarkin tai monia muita kytkentöjä, joita maailmalla riittää. Kytkennät ovat luonnollisesti hyvin samankaltaisia, koska 2:n putken rakenne ei anna paljoa tilaa variaatioille. Mm. Cream Sound on hyvin paljon Fender Champin kaltainen, mutta toteutettu EL84:lla


Em. piireihin pohjautuvia malleja on valmistettu ainakin seuraavilla variaatioilla:


  • Variable Voltage Regulator (VVR) mahdollistaa soittamisen pienemmillä äänenvoimakkuuksilla esim kerrostalossa kuitenkaan menettämättä vahvistimen ominaista sointia.


  • Reverb on lisättävissä näihin malleihin ja se toimii näissä varsin hyvin vaikkakaan mikään ns. Surf-kaiku se ei kuitenkaan ole. Kaiku VVR:n kanssa asettaa tiettyjä rajoituksia toiminnalle.


  • Vibrato (Tremolo) on lisättävissä. AA764:sta on olemassa myös ns. Vibro-Champ versio, jossa on varsin toimiva tremolo ja monet pitävät Fenderin parhaana. Tremolo VVR:n kanssa asettaa tiettyjä rajoituksia toiminnalle.


  • Erillinen särökanava on toteutettavissa


  • EQ:n ohitus on mahdollista toteuttaa.


  • Lineout joko säädöllä tai ilman on toteutettavissa


  • Negatiivisen takaisinkytkennän erotuskytkin. Em. piireissä kaikissa on Negtive Feedback (NFB) vakiona aina päällä. Kytkimellä, jolla NFB saadaan katkaistua, saadaan vahvistimeen lisää särmää ja voimakkuutta.


  • Vahvistin rakennetaan aina puu-/vanerikoteloon. Puumateriaalina käytetään 18mm:n mäntyä/kuusta, paneelit tehdään 9-12mm:n vanerista. Puuliitokset tehdään puutapeilla eli ruuveja ei käytetä. Vaihtoehtoisesti kotelo voidaan tehdä myös 18mm:n vanerista, mutta kotelosta tulee silloin painavampi.

 

Kytkentäkaavioita:


Rikstone C6

Rikstone C6/2

Rikstone C6 T

Skylark


Mamuntisunio, el photonius - Jalium calaniluitus

      Rikstone

  ALV tunnus:  2696321-9

  VAT number: FI26963219

  Phone: +358 40 547 9757

  e-mail: amps@rikstone.fi


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accept