Rikstone C18

Rikstone  amplifiers


Rikstone C18


Vaikka tämän vahvistintyypin maksimi teho on 14W, saadaan siitä järeämmillä pääteputkilla kuten 6L6:lla tehoa ainakin nimelliset 18W.


Vahvistin pohjautuu Fenderin Tweed Deluxe (5E3) piiriin, josta on toisen kanavan resurssit pyhitetty muuhun käyttöön kuten esim. tremoloon ja kaikuun.


Peruskytkennässä on siis vain yksi kanava, jolla on Volume- ja Tone-säätö. Perussointi on kuten 5E3:ssa terästettynä vahvemmalla esiastevahvistuksella ja lisättynä kaiulla ja/tai tremololla. Speksit muistuttavat Swart AST-tyyppistä kokoonpanoa.


Vahvistin on äänekäs ja aika helposti säröytyvä, jota voidaan hillitä mm. Paul C-modilla.


Em. ominaisuuksien lisäksi ainakin seuraavia optioita voi lisätä:


  • Variable Voltage Regulator (VVR) mahdollistaa soittamisen pienemmillä äänenvoimakkuuksilla esim. kerrostalossa kuitenkaan menettämättä vahvistimen ominaista sointia. Tässä on huomioitava kaiun ja tremolon tuomat rajoitukset  • Vahvistimen muuntajat pitää ylimitoittaa siten, että pääteputkena voidaan käyttää myös muita oktaalikantaisia putkia, kuten 6L6, 5881, 6550, EL34 jne.


  • Vahvistin rakennetaan aina puu-/vanerikoteloon. Puumateriaalina käytetään 18mm:n mäntyä/kuusta, paneelit tehdään 9-12mm:n vanerista. Puuliitokset tehdään puutapeilla eli ruuveja ei käytetä. Vaihtoehtoisesti kotelo voidaan tehdä myös 18mm:n vanerista, mutta kotelosta tulee silloin painavampi.

 

Kytkentäkaavioita:


5E3

Mamuntisunio, el photonius - Jalium calaniluitus

      Rikstone

  ALV tunnus:  2696321-9

  VAT number: FI26963219

  Phone: +358 40 547 9757

  e-mail: amps@rikstone.fi


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accept