Rikstone C18 5D3

Rikstone  amplifiers


Rikstone C18 5D3


Vaikka tämä on sukua Tweed Deluxe 5E3:lle on se kuitenkin soinniltaan erilainen. Vahvistimen piirin tyyppi on 5D3 ja se on 5E3:n edeltäjä 50-luvun alkupuolelta. Sointi on paljon hienostuneempi kuin 5E3:ssa eikä vahvistin säröydy läheskään niin helposti. Säröytyessäänkin se tuottaa kaunista harmoonista säröä ja soi silloinkin siistimmin kuin 5E3. Ehkä parhaiten sen sointia kuvaa tämä Youtube-linkki:


Peruskytkennässä on kaksi kanavaa, mutta vain toisessa kanavassa on 2 inputtia. Alkuperäinen input-rakenne kannattaakin unohtaa ja korvata se joko 5E3:n tyyppisillä inputeilla tai kayttää toisen kanavan resursseja esim. kaikuun tai särökanavaan. Esiaste on kytkennältään kuin 5E3:ssa, mutta pääteaste onkin sitten erilainen ja josta muodostuu pääosin 5E3:sta poikkeava sointi.


Kaiku ja esim. särökanava saadaan teknisesti helposti lisättyä ja tremolokin saadaan toimimaan vaikkakaan se ei tässä piirissä ole kaikkein optimaalisin.


Lisäoptioita em. kaiun, särön ja tremolon lisäksi:


  • Tone  ohitus on mahdollista toteuttaa.


  • PPIMV master on lisättävissä


  • Lineout joko säädöllä tai ilman on toteutettavissa


  • Vahvistimen muuntajat voi tapauskohtaisesti ylimitoittaa siten, että pääteputkena voidaan käyttää myös muita oktaalikantaisia putkia, kuten 6L6, 5881, 6550, EL34 jne.


  • Vahvistin rakennetaan aina puu-/vanerikoteloon. Puumateriaalina käytetään 18mm:n mäntyä/kuusta, paneelit tehdään 9-12mm:n vanerista. Puuliitokset tehdään puutapeilla eli ruuveja ei käytetä. Vaihtoehtoisesti kotelo voidaan tehdä myös 18mm:n vanerista, mutta kotelosta tulee silloin painavampi. Aito lakattu (2x) tweed-pinnoite antaa kotelolle kestävämmän pinnan kuin esim. Tolex ja on vintage-henkisempi.

 

Kytkentäkaavioita:


5D3

Mamuntisunio, el photonius - Jalium calaniluitus

      Rikstone

  ALV tunnus:  2696321-9

  VAT number: FI26963219

  Phone: +358 40 547 9757

  e-mail: amps@rikstone.fi


This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Accept